پیشاور - خوانندگان زن که زمانی بواسطه تهدیدهای طالبان خاموش شده بودند، مجدداً صدای خود را در خیبر پخت
(عـکس)
به وبلاگ MASOUD YAGHOUBI خوش امدید (عکس)

 پیشاور - خوانندگان زن که زمانی بواسطه تهدیدهای طالبان خاموش شده بودند، مجدداً صدای خود را در خیبر پختون خوا بازیافته اند.

پیشتاز این احیا، غزاله جاوید است که درخشش و ورود او به جمع ستارگان، زنان دیگر را برای ورود به صنعت موسیقی خیبر پختون خوا اغوا کرده است.

مسرت مهمند، یک خواننده پشتو که در دهه بیست سالگی خود است، گفت: «غزاله در واقع خلا خوانندگان خوب پشتو را پر کرده است. من هم عاشق موسیقی هستم. به همین دلیل است که من هم علیرغم موانع اجتماعی، تهدیدهای ستیزه جویان و محدودیت های اعمالی از سوی خانواده، خوانندگی را انتخاب کرده ام. ... من باید عشق خود به موسیقی را ادامه دهم و ضمناً از خانواده ام حمایت مالی کنم.»

عروج خواهر کوچکتر مسرت که جا پای مسرت می گذارد، می گوید که محبوبیت مسرت الهام بخش او برای خواندن بوده اند. عروج به آسیای میانه آنلاین گفت: «من قطعاً شعرها، موسیقی و کمپوزیسیون استاندارد انتخاب می کنم تا محبوبیت پایدار در میان طرفداران پیدا کنم.»

حتی زنان افغان - از جمله خواننده پشتو ساپنا طاهر و نغمه - هم با صداهای آهنگین خود طرفدارانی در میان پاکستانی ها کسب کرده اند.

سوات ثابت کرده است که بارورترین منطقه است و تقریباً نیمی از خوانندگان، نوازندگان و رقصندگان خیبر پختون خوا در آن بوجود آمده اند.

موداسیر زمان یک خواننده و عاشق موسیقی که میزبان شوهای تلویزیونی و رادیویی مختلفی است، گفت: «سوات اسطوره های بسیاری نه تنها در خوانندگی بلکه در بازیگری، آهنگسازی و سایر زمینه های مرتبط به شو بیزینس را بوجود آورده است.»

اجراکنندگان مشهور اهل سوات عبارتند از بخت زمانه - یک خواننده محبوب در افغانستان که بنظر می رسد به دست ستیزه جویان کشته شده باشد - و رحیم شاه که برای فیلم های هندی می خواند. سایرین عبارتند از کاران خان، غزاله جاوید، شاز خان، مسرت و عروج.

موداسیر گفت که سلاطین سوآت با کمک به پرورش عشق به هنر، موسیقی را پیش برده اند.

وی افزود که کانال های جدید تلویزیونی و ایستگاه های رادیویی پشتو دری را برای خوانندگان جدید مرد و زن باز کرده اند.

خوانندگان در حال ظهور به اجتماع خود در بازسازی پس از سال های ارعاب تروریست ها کمک می کنند. پس از قتل شبانا، یک خواننده و رقصنده محبوب از دره سوات، و به نمایش گذاشتن جسد او در «میدان سلاخی» که اکنون میدان شهید فاروق نامیده می شود، برای رساندن پیغام ممنوعیت موسیقی در این منطقه، موسیقی پشتو یک سقوط ناگهانی داشت. آن اتفاق یک نقطه شکست برای بسیاری از اجراکنندگان سوات بود که این منطقه را ترک کردند.

اما قاضی جمیل الرحمان، رئیس پلیس بخش مالاکند، به آسیای میانه آنلاین گفت: «اکنون وضعیت در دره سوات نرمال است. تقریباً تمام خوانندگان و خانواده های آنها که به جاهای دیگر کوچ کرده بودند، به خانه برگشته اند. آنها به مانند زمان پیش از بروز ستیزه جویی در این منطقه، آهنگ می زنند و فعالیت می کنند.»

اما احیای موسیقی پشتو بدون مشکلات هم نیست.

احتشام الحق تورو، رئیس انجمن فرهنگی خبرنگاران و هنرمندان خیبر پختون خوا، از ترانه های زیر استاندارد و سی دی های بی کیفیت -که برخی از آنها از سوی غیرپشتون ها بیرون داده شده اند - انتقاد کرده اند.

تورو که می خواهد یک آکادمی موسیقی تاسیس کند، گفت: «برخی ایستگاه های تلویزیونی پشتو و سی دی های ارزان نقشی کلیدی در تخریب صنعت موسیقی پشتو دارند. ما باید اقدامات جمعی برای بازسازی شکوه سابق ترانه های پشتو انجام دهیم.»

نثار محمود یک خبرنگار ارشد پوشش دهنده رویدادهای فرهنگی و موزیک در اخبار گفت که دولت، تبلیغ کنندگان و سایر افراد نگران از موسیقی، شعر و رقص های زیر استاندارد باید یکپارچگی موسیقی پشتو را حفظ کنند. نثار گفت: «ما فاقد موسیقی باکیفیت گذشته خود هستیم، زمانی که موسیقی کلاسیک محیط را شیرین می ساخت.»

اما ستیزه جویی بزرگترین تهدید برای موسیقی بوده و هست.

عباسین یوسف زای رئیس دپارتمان پشتوی دانشگاه کالج اسلامی گفت: «تروریسم تعدادی از فروشگاه ها و اموال موسیقی ما را نابود کرده است. این وظیفه دپارتمان فرهنگی و سایر ادرات دولتی است که موسیقی را بگونه ای حفظ کنند که به همین شکل برای نسل های آتی باقی بماند.»

وی از تمام خوانندگانی که در برابر تهدیدهای طالبان مقاومت کرده اند تا موسیقی را زنده نگه دارند، تمجید کرد.

حتی با آن که طالبان دیگر قدرت را در اختیار ندارند اما خوانندگان زن هنوز با خطر مواجه هستند. برخی خانواده ها به اعضای مونث خود اجازه خوانندگی حرفه ای را نمی دهند.

یک تراژدی در این رابطه، آیمان اوداس یک شاعر و خواننده در حال شکوفایی پشتو است که بنا بر گزارش ها سال گذشته در پیشاور بدست برادرانش به ضرب گلوله کشته شد و برادرانش سپس گریختند. برخی می گویند که این اتفاق بخاطر مخالفت خانواده ایشان با خواندن او بود.



-------------

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





چهار شنبه 30 اسفند 1391برچسب:, :: 16:32 :: نويسنده : مسعود یعقوبی

درباره وبلاگ

MASOUD___YAGHOUBI به وبلاگ من خوش آمدید
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان عـکس دوستیابی عشقیابی و آدرس masuod2438.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 15
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 15
بازدید ماه : 71
بازدید کل : 1867
تعداد مطالب : 103
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1


https://plus.google.com/u/0/106617864824830119493/posts https://plus.google.com/u/1/100353385625553887231/posts https://plus.google.com/u/2/108548528949500524331/posts https://plus.google.com/u/3/118143146835324068166/posts https://plus.google.com/u/4/113670028085324602100/posts ((( This is my FACEBOOK address ))) https://www.facebook.com/jainty.yaghoubi https://www.facebook.com/masoodyaghobi2431 https://www.facebook.com/masoud.yaghoubi.50 https://www.facebook.com/sheila.masoudi?ref=tn_tnmn https://www.facebook.com/profile.php?id=100004369058339 https://www.facebook.com/profile.php?id=100004317942733